Természet

A tavaszi liget a legszebb. Sok fotót készítettünk az "okoskáinkkal".A képek nézegetésével megfogalmaztuk, hogy miért szeretünk ide járni, mire kellene vigyázni

"Nagy területen van, jól érzem itt magam. Lehet játszani, de több játszótér kellene. Szeretem a KRESZ pályát- lehet gördeszkázni, kerékpározni, rollerezni, görkorizni ilyenkor."(Gino)

"Azért ajánlom a Városligetet, mert nagyon szépek a fák, az ösvények. A Királydombról jó a kilátás, lehet napozni. Sok madár és kisebb emlős állat van a környéken. Ami nem tetszik itt, hogy nagyon sok a graffiti.Csúnya a botanikus kertben a kis ház is ezért.      A kutyások szívesen sétáltatják itt állataikat, de nem mindenki takarítja el az ürüléket. Vidéken erre jobban vigyáznak."(Amanda,Liza)

"A botanikus kert  szép volt. Virágoztak fák,madarak énekeltek, fészkeik környékén dolgoztak. Az ivókút környéke hangulatos volt. Tiszta vizéből a madarak és a kutyusok is szívesen ittak. Sok pad volt, ahol lehetett pihenni. Kár, hogy a házat valakik összefirkálták." (Hanna)

" Az nem tetszik a Ligetben, hogy sok ember a szemetét szétszórja, vagy a kukák mellé dobja. Több és nagyobb szemetes kellene. Sajnos több helyen büdös is volt. A rongálások sem tetszenek: letörött ágak, graffitis fák, falak, padok.  A madaras  tanösvényt is megrongálták már: hiányoznak a lapozós könyvekből lapok.  Ami széppé teszi ligetünket, az a sok gondozott növény, sokkal tisztábbá teszik a levegőt. Egyre több fát ültetnek, a betegeket megpróbálják részben vágással-sebtapaszolással helyre hozni. A madaras tanösvény is tetszett. A kihelyezett táblákról jobban meg lehet ismerni az itt élő növényeket és állatokat. Szépek Bombay Bálint festményei is a sétányon. Tetszenek a madárodúk és etetők a darázsgarázs és a denevérodú is. 

A családoknak sok lehetősége van a szabad idejük eltöltésére." (Karina)